nalesnik-klasyczny

1. ANGIELSKI / 13,00
parówka z indyka, jajko sadzone, pomidor, szczypiorek, ser żółty, ketchup pikantny2. NORWESKI / 16,50
łosoś wędzony, twarożek, szpinak, pomidor

3. ATLANTYCKI / 17,00
łosoś wędzony, serek kremowy, cebula czerwona, papryczki jalapeno

4. PARYSKI / 15,00
kurczak, camembert, żurawina

5. FRANCUSKI / 14,50
ser pleśniowy niebieski, szpinak, słonecznik

6. TAJSKI / 16,50
krewetki, twarożek, cukinia, por, pędy bambusa, mleczko kokosowe (sakiewka)

7. BOSTON PULLED PORK / 15,00
szarpana wieprzowina w barbecue lub ostrym chipotle, ser żółty, szczypiorek, ogórek konserwowy, kukurydza

8. CARBONARA / 14,00
boczek wędzony, cebula, śmietana kremówka, natka pietruszki

9. INDYJSKI / 15,00
kurczak z curry, mozzarella, por, seler naciowy, kukurydza

10. CHIŃSKI / 15,00
kurczak, warzywa, grzyby mun, pędy bambusa, ananas, ser żółty (sakiewka)

11. GRECKI / 15,00
kurczak suflaki, ser typu feta, oliwki zielone i czarne

12. POLSKI / 15,00
ser wędzony typu oscypek, kiełbasa, cebulka smażona

13. AMERYKAŃSKI / 16,50
indyk, kukurydza, cebula czerwona, ser

14. HAWAJSKI / 14,00
szynka, ananas, kukurydza, ser

15. TOSKAŃSKI / 16,50
szynka dojrzewająca, mozzarella, suszone pomidory, oliwki czarne, rukola16. SYCYLIJSKI / 15,00
salami, mozzarella, suszone pomidory, rukola

17. CYPRYJSKI / 14,00
salami, pieczarki, szynka, ser, ketchup pikantny

18. NOWOJORSKI / 15,00
jajko sadzone, bekon, szpinak, ser żółty

19. A’LA STROGONOW / 16,00
mięso wieprzowe, papryka, pieczarki, cebula

20. TYBETAŃSKI / 13,00
pieczone warzywa, camembert, świeże zioła

21. ARGENTYŃSKI / 15,50
mięso wołowo-wieprzowe duszone w warzywach z sosem chili, ser

22. SECZUAŃSKI / 17,00
szynka dojrzewająca, melon, suszone śliwki, twarożek

23. KALIFORNIJSKI/ 16,00
kurczak, masło orzechowe, brokuły, ser żółty, prażone migdały

24. SZWAJCARSKI / 14,00
kurczak, szpinak zasmażany, ser żółty

25. ARABSKI / 14,00
shoarma z kurczaka, kapusta pekińska, ogórek konserwowy, cebula, ser żółty

26. TURECKI / 15,00
kebab curry z kurczaka, kapusta pekińska, ogórek, ser, sos (zawinięte w cieście)

27. BURRITO / 16,00
mięso mielone wieprzowo-wołowe, fasola, papryka, cebula, kukurydza, ser, chilli (zawinięte w cieście)

28. WĘGIERSKI / 15,00
gulasz węgierski, papryka, marchew

 

SOSY DO WYBORU
SOSY CIEPŁE:
pieczarkowy, serowy, pomidorowy łagodny, paprykowy pikantny
SOSY ZIMNE:
jalapeño, 1000 wysp, czosnkowy, majonezowo-cytrynowy